YouTube werkt samen met lokaal tv-station


YouTube is een samenwerking aangegaan met ABC7News, een lokaal tv-station in San Francisco, onder de titel uReport. Het station gaat nieuwsvideo’s uitzenden die door de gebruikers van de videosite zijn gemaakt. Het is de eerste keer dat de Google-dochter in zee gaat met een lokaal medium, vertelt Olivia Ma van YouTube. “Dit project moet het nieuws in San Francisco Bay Area zo uitgebreid mogelijk in beeld gaan brengen, met behulp van burgers die foto’s en filmpjes insturen.”

YouTube-gebruikers kunnen hun nieuwswaardige filmpjes emailen naar de zender of uploaden via een interactieve kaart van de stad. Als mogelijke onderwerpen oppert ABC7: “Wat doet het niet in de stad? Hoe lang blijven de de toiletten in het park nog gesloten? Waarom kan de gemeente niet voorkomen dat elke keer als het regent mijn straat blank staat? Wie is er verantwoordelijk?”

De website is een kleine week online en inmiddels zijn filmpjes binnengekomen van hulpdiensten die reageren op een melding, een interview met een verkiezingskandidaat en beelden van een protest. De video’s zijn onderverdeeld in de categorieën ’nieuws’, ‘evenementen’, ‘weer’ en ‘Bay Area’.

Bekijk hieronder een filmpje met een introductie van uReport