Arbeidsvitaminen verhuist van 3FM naar Radio 5


Gerard Ekdom gaat vanaf 6 september van maandag tot en met donderdag een nieuw programma presenteren op 3FM. Daardoor krijgt ook het oudste programma Arbeidsvitaminen een nieuwe plek: het is van maandag tot en met donderdag te horen van 10.00 tot 12.00 uur op Radio 5 Nostalgia. Daar vervangt het 'Toppers van Toen'. Arbeidsvitaminen wordt op Radio 5 Nostalgia gepresenteerd door Jan Steeman.

AVRO Arbeidsvitaminen, het langstlopende nationale radioprogramma ter wereld was altijd al de best beluisterde radioshow van 3FM.

Snijders: “Uiteraard zal de Avro Arbeidsvitaminen nooit stopzetten. De titel verhuist, zoals in het verleden wel eens vaker is gebeurd. Het is een instituut, de moeder van alle ochtendprogramma’s als start van de werkdag. Het programma bereikt dit jaar de pensioengerechtigde leeftijd, een mooi moment om het te verhuizen naar Radio 5 Nostalgia.

Daar zal werkelijk elke luisteraar zijn opgegroeid met die Arbeidsvitaminen. Natuurlijk zal het programma muzikaal passen bij de muziekformule van Radio 5 Nostalgia. Jan Steeman, de man die negen jaar terug Gerard Ekdom aannam om voor de Avro Arbeidsvitaminen op 3FM te presenteren, is nu zelf de presentator die het stokje weer over pakt van Gerard. De cirkel is rond." [Radio.NL]