Nederland 2 kondigt Wilders-film aan

Nederland 2 brengt op zondag 12 sep- tember primetime een film over PVV- leider Geert Wilders op tv. De film heet ‘Wilders, the movie’ en is gemaakt door Joost van der Valk en Mags Gavan. Dat heeft de VPRO maandag laten weten. In de Wilders-film worden de drijfveren van Wilders en zijn aanhang onderzocht. “De film is geen politiek pamflet en ook geen moralistisch of demoniserend statement; het is een portret van Geert Wilders en zijn tot nu toe onzichtbare kiezers“, zo laat de VPRO weten.

Filmmakers Joost van der Valk en Mags Gavan raakten gefascineerd van Wilders toen de PVV tijdens de laatste verkiezingen in juni de grote winnaar werd. “Wie voelt zich aangetrokken tot de denkbeelden van Wilders en wat betekent de groei van de PVV voor Nederland? Via kiezers, partijgenoten, collega’s en een onderzoek naar het verleden van Wilders, trachten de filmmakers het fenomeen Wilders te begrijpen.”

Wilders, the movie is tot stand gekomen met financiële steun van het Nederlands Fonds voor de Film en het CoBO Fonds. De uitzending is op zondag 12 september om 20.15 uur op Nederland 2.