Eurosport Player introductie
Vandaag lanceert Eurosport de nieuwe versie van haar online sportplatform de Eurosport Player, de webservice waarmee sportliefhebbers vanachter hun PC kunnen kijken naar de uitzendingen van Eurosport, Eurosport 2 en Eurosportnews en naar exclusieve evenementen die niet op TV te zien zijn.

Belangrijke noviteit is dat de Player - tot dusverre alleen in het Engels beschikbaar - nu volledig in ’t Nederlands wordt aangeboden. Verder zijn nieuw de lay-out, de multischerm- en video-on-demand-functie, een multifunctionele (en High Quality) streaming (met pauzeer- en terug- en vooruitspoelmogelijkheid) en de toepassing van multimediatechnologie Silverlight, die de beeldkwaliteit automatisch aanpast aan de snelheid van de internetverbinding.

Tijdens de vierde (en laatste) Grand Slam van het jaar, de US Open (die plaatsvindt van 30 augustus tot en met 12 september), zijn met de Eurosport Player niet alleen de live tenniswedstrijden op Eurosport en Eurosport 2 online te zien, maar kan ook gekeken worden naar de wedstrijden die op hetzelfde moment op vijf andere banen worden gespeeld. In totaal is de Eurosport Player hiermee alleen al tijdens de US Open goed voor meer dan 500 uur live tennis.

Onlangs werd bekend dat Eurosport tot en met 2013 de beschikking heeft over de uitzendrechten van de cricket Champions League Twenty20. Het toernooi wordt gespeeld door de beste 20 cricket-teams ter wereld en wordt door Eurosport deels uitgezonden via ‘new generation sports channel’ Eurosport 2. Alle wedstrijden zijn te zien met de Eurosport Player, waarvan een aantal exclusief.

De nieuwe Eurosport Player is te vinden op www.eurosportplayer.nl.

Bron: Eurosport