NOS volgt wielerronde Vuelta op radio en tv


Na de Tour de France zal de NOS van zaterdag 28 augustus tot en met zondag 19 september de volgende grote meerdaagse wielerronde uitzenden: de Vuelta. Dan leggen de renners tussen Sevilla en Madrid een afstand van circa 3.337,9 kilometer af. De NOS volgt het peloton op de voet en doet ook van de Ronde van Spanje uitgebreid verslag via televisie en radio.

In 2010 viert de Vuelta ook haar 75e verjaardag. De jubileumeditie begint met een nachtelijke ploegentijdrit in de straten van het Zuid-Spaanse Sevilla. Van de etappes die in het weekend (overdag) - 29 augustus, 4/5 september, 11/12 september en 18/19 september - worden gereden, doet de NOS rechtstreeks verslag via Nederland 1 en Radio 1.

Mart Smeets neemt samen met respectievelijk Maarten Ducrot (29 augustus, 11/12 september en 18/19 september) en Michael Boogerd (4/5 september) het commentaar bij de televisiebeelden voor zijn rekening. Van de proloog - die zaterdagavond 28 augustus wordt gereden - en de ‘doordeweekse’ etappes zijn de hoogtepunten in een samenvatting te zien in de reguliere sportuitzendingen van de NOS.

Ook in de uitzendingen van NOS Langs de Lijn (Radio 1) wordt uitgebreid aandacht besteed aan de Vuelta. De etappes in het weekend zijn in de vorm van (live-) flitsen op Radio 1 te volgen. [Radio.NL]