EK zwemmen live bij de NOS


NOS Sport doet vanaf maandag (9 augustus tot en met zondag 15 augustus) via televisie, radio en internet uitgebreid verslag van het Europees kampioenschap zwemmen in Boedapest. De finales van de verschillende onderdelen zijn dagelijks tussen 16.55 uur en circa kwart voor zeven rechtstreeks te volgen in een extra uitzending op Nederland 2.

De uitzondering vormt zondag 15 augustus; op deze dag is het EK-programma namelijk te zien op Nederland 1. De presentatie van NOS Studio Sport EK zwemmen is in handen van Henry Schut, die voor de analyses wordt bijgestaan door ex-zwemmer Johan Kenkhuis. Jeroen Grueter neemt het commentaar bij de beelden voor zijn rekening.

Op Radio 1 verzorgt Bob van der Tak het commentaar voor NOS Langs de Lijn. Dit gebeurt in de vorm van flitsen in de lopende programmering. Ook in de NOS Sportjournaals en in de reguliere uitzendingen van NOS Langs de Lijn wordt gedurende het EK iedere dag in de vorm van interviews en/of (achtergrond)reportages aandacht besteed aan het evenement in de Hongaarse hoofdstad. Martin Vriesema (televisie) en Edwin Cornelisse (radio) zijn als verslaggever aanwezig in Hongarije. [Radio.NL]