Pink isključio Irdeto 2 kodiranje


Pink International Company od jutros bez Irdeto kodiranja


mPortal


Medijska grupacija Pink International Company koja je u vlasništvu srbijanskog medijskog mogula Željka Mitrovića od jutros je na svim kanalima u svojem mini paketu na satelitu Eutelsat Sesat 1 na 16° istočno ugasila sustav kodiranja Irdeto 2, a u upotrebi je ostao jedino NDS Videoguard kojeg koristi platforma Total TV.


Tvrtka Pink International Company je kodiranje Irdeto (kasnije Irdeto 2) koristila od samog početka emitiranja na satelitu i to na kanalu Pink Plus, a kasnije na Pink Extra i ostalim specijaliziranim kanalima koji su startali prije otprilike dvije godine (Pink Film, Pink Movies, Pink Music itd.). Sporazumom o suradnji koji je sklopljen između Pinka i Total TV-a, odnosno najvećeg kabelskog operatora u Srbiji SBB-a, korištenje Irdeta kao sustava kodiranja za Pink kanale postaje prošlost, a znatno sigurniji NDS Videoguard kojeg koristi platforma Total TV postaje budućnost.

Pink paket koji je danas isključio Irdeto 2 kodiranje sastoji se od kanala Pink Plus, Pink Extra, Pink BH, Pink M (Montenegro), Pink Srbija, Pink Action, Pink Movies, Pink Film, Pink Music, Pink Kids i Pink Family, a u nekodiranom obliku na istoj frekvenciji dosad se mogao pratiti jedino kanal Fashion TV SEE. Kanali Pink Extra, Pink Music, Pink Plus i Pink Folk također su dostupni i u sustavu kodiranja Cryptoworks, za potrebe pretplatnika Total TV-a u Bugarskoj koji su pripojeni regionalnoj platformi nakon što je SBB preuzeo bugarsku DTH pay tv platformu ITV Partner kojoj je primarno kodiranje bio upravo Cryptoworks.Parametri Pink kanala na satelitu Eutelsat Sesat 1 na 16° istočno:

Frekvencija: 11.180 GHz
Polarizacija: Vertikalna
Symbol Rate: 27500
FEC: 3/4
Kodiranje: NDS Videoguard
Norma: DVB-S / Mpeg2
Kanali: Pink Srbija, Pink M, Pink BH, Pink Plus, Pink Extra, Pink Music, Pink Movies, Pink Film, Pink Action, Pink Family, Pink Kids, Fashion TV SEE (Nekodiran).

Kanal Pink Folk emitira na frekvenciji 11.095 GHz H, Symbol Rate 27300, FEC 2/3 Mpeg 2 kodirano u sistemima NDS Videoguard i Cryptoworks.

Svi pretplatnici Pink paketa koji su dosad koristili Irdeto 2 kartice moraju od zastupnika zatražiti novu opremu i NDS Videoguard karticu kako bi i dalje mogli nastaviti pratiti navedene kanale.

Kako se očekuje skoro gašenje kanala Fashion TV SEE na transponderu Pink International Company, na njegovom bi mjestu prema neslužbenim informacijama trebao startati Pink Folk, a već ove jeseni očekuje se start kanala Pink.si (slovenska verzija), a dogodine i bugarske verzije kanala.

(mPortal.com.hr / SateliTV.net)