'RTL Telekids' nieuwe naam kinderblok RTL8


Het merk Telekids komt weer terug bij RTL. Het kinderblok dat dit najaar bij RTL 8 van start gaat, krijgt de naam 'RTL Telekids'. Vanaf maandag 4 oktober kunnen kijkertjes van 3 tot en met 8 jaar dagelijks bij de zender terecht voor nieuwe, uiteenlopende kinderprogramma’s, die allemaal Nederlands of Nederlands gesproken zijn. RTL Telekids is zeven dagen per week te zien tussen 06.30 en 09.30 uur.

RTL gaat voor RTL Telekids een samenwerking aan met De Efteling. Het attractiepark maakt steeds meer eigen televisieprogramma’s en verzorgt speciaal voor RTL Telekids het één uur durende studioprogramma ‘De Schatkamer’. In deze quiz spelen kinderen een spel in de Efteling-studio met verschillende doe-onderdelen in het park.

"Dat ons park straks dagelijks te zien is op televisie, is natuurlijk fantastisch. Wij zijn verheugd dat RTL 8 het vertrouwen in ons heeft om elke dag een programma te presenteren dat helemaal in eigen huis wordt geproduceerd. Het is een bekroning op een lange staat van dienst voor wat betreft Sprookjes en verhalen,” aldus Bart de Boer, voorzitter van de directie van de Efteling.

Remko van Westerloo, programmadirecteur RTL 8: “Een samenwerking met de Efteling is een prachtige start voor RTL Telekids. Het sprookjespark straalt precies de sfeer en kwaliteit uit die wij met ons kidsblok willen bereiken. Ik heb er alle vertrouwen in dat we samen veel jonge kijkers gaan verblijden met leuke, geweldloze, vriendelijke en soms educatieve programma’s."

Naast het uur Efteling-televisie staat nog veel meer op het programma bij RTL Telekids. Welke programma’s dat zijn, wordt op korte termijn bekend gemaakt. RTL Telekids is dagelijks tussen 06.30 en 09.30 uur te zien op RTL8. [Radio.NL]