Volgens onze collega’s van Broadcast Magazine start SBS in september 2010 met een 3D TV pilot-kanaal, waarschijnlijk als eerste met de programma’s van nacht-TV. Voor de programma’s gaat men gebruikmaken van VidiGo Live HD-3D, een betaalbare 3D live productiesuite.

“Dit wordt het eerste echte 3D-kanaal in Nederland. Het is voor ons van groot belang om te starten met het experimenteren met 3D. SBS gelooft sterk in de kracht van 3D, maar er is nog veel te leren. VidiGo Live biedt ons de mogelijkheid om op een verantwoorde wijze te starten met 3D-productie”, aldus Josbert van Rooijen - Manager Broadcast & IT bij SBS Broadcasting b.v.

VidiGo Live 3D is gebaseerd op de zogenaamde ’side-by-side’ techniek. VidiGo Live 3D, dat gelanceerd wordt op de aanstaande IBC, is een complete productie suite, inclusief audio, playback en graphics.
“Op dit moment is een productie in 3D nog steeds relatief duur, wij willen het toegankelijk maken voor iedere producent. Vooral nu, met de huidige onzekerheden in de markt, is het van groot belang dat broadcasters kunnen experimenteren met 3D zonder forse investeringen te moeten doen”, vertelt Hans Krouwels, CEO van VidiGo.

Vooralsnog gaat SBS alleen programma’s van NET 5 in 3D aanbieden via kabelbedrijf Ziggo.

Bron: Broadcast Magazine