Kvindekanal fra SBS

Fra den 1/5 2006 er det slut med TV Danmark i stedet kommer kanalen til at hedde Kanal 4, og vil fokusere på de kvindelige seere.

Ifølge SBS så mangler der en kanal, som tager udgangspunkt i kvindernes behov og tv-vaner. På Kanal 4 skal der både være plads til fordybelse og til at blive underholdt, enten som solo-seere – typisk om eftermiddagen - eller sammen med familie og venner i den bedste sendetid. Indenfor underholdning, dokumentar, film og serier satser vi på høj kvalitet, nøje udvalgt med fokus på den kvindelige målgruppe," siger adm. dir. i SBS TV, Henrik Ravn.

SBS TV forhandler i øjeblikket med flere danske produktionsselskaber om nye programmer til Kanal 4, men allerede nu ligger det klart, at verdens største kvindelige talkshow "Oprah" med talkshow-dronningen Oprah Winfrey bliver en fast del af Kanal 4. Det sker allerede fra efteråret, hvor også det nyeste talkshow Rachel Ray fra Oprahs produktionsselskab, Harpo, får dansk tv-premiere. Fra maj har Kanal 4 også premiere på den succesfulde amerikanske serie Ghost Whisperer med Jennifer Love Hewitt i hovedrollen.

Der er også helt nye danske programformater klar til kanalen. Et af dem er "Operation Hjemmegående", et program der sætter rollerne i den moderne familie til debat ved at sende fire par tilbage til 50'ernes kønsrollemønster. Programrækken får premiere allerede til maj, hvor der også kommer helt nye afsnit af den succesfulde danske dokumentarserie "De unge mødre", der fremover vil blive sendt på Kanal 4. Herudover er det planen at levere 6-8 nye danske programmer i løbet af 2006.

"Det er blot nogle af de produktioner og programmer, som vi har klar til de kvindelige seerne. Det er vores intention at gøre Kanal 4 til den eksklusive tv-kanal for kvinder med en række programmer som spejler de moderne kvinders liv og samtidig leverer god underholdning," siger Martin Dalgaard, programchef på SBS TV. Programmerne på den nye kanal vil også være en af grundpillerne i en satsning på net-tv, som vil se dagens lys til sommer.

Kanal 4 vil de første ni måneder være gratis, og kan fra den 1. maj 2006 ses på den kanalplads, hvor TV Danmark hidtil har sendt. Ved årsskiftet bliver Kanal 4 delvist brugerfinansieret til seere med kabel-tv eller parabolmodtagere. En nærmere præsentation af programmer og egenproduktioner på Kanal 4 finder sted i slutningen af april.

TV Danmark har siden starten i 1997 leveret underholdning til danskerne, men det er endnu ikke lykkedes at opnå et fornuftigt driftsresultat på kanalen. Det tager SBS TV nu konsekvensen af og stopper udsendelserne af den nuværende programprofil den 30. april 2006. De lokale nyheder og de øvrige lokale udsendelser vil dog fortsætte i uændret omfang i netværket sammen med den nye Kanal 4 frem til nytår, hvor den kommende netværksoperatør tager over. Den nye netværksoperatør vil blive fundet i forbindelse med Kulturministeriets udbudsrunde senere i år.

JML