Week lang TV Lab op Nederland 3

TV Lab is een themaweek van 30 augustus tot 3 september op Nederland 3 waarin vernieuwende, afwijkende, creatieve programma’s en ideeën worden uitgezonden. Een week lang zijn iedere avond vanaf 20.00 uur nieuwe programma’s te zien. Ook dit jaar bepaalt een panel van televisiekijkers mede welke programma's het verdienen een vervolg te krijgen.

De volgende programma’s zijn te zien tijdens TV Lab:

Out of the Blue (AVRO)
In Out of the Blue vormt een grote kubus op straat een live podium voor iedereen die zijn of haar verhaal kwijt wil. De kubus is een venster tussen buiten en binnen. De camera vraagt om een hartverscheurende kreet, een felle mening, groot nieuws, een uiting van kunst, frustraties en vreugde. Persoonlijke momenten worden uitvergroot en groot nieuws wordt ineens heel erg intiem. Niet alleen zijn de filmpjes op televisie te zien maar ook live op internet en live op straat.
Maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 20.00

Advocatenclub (VARA)
Wanneer je in een juridische gevecht terecht komt, maar je geen dikke portemonnee hebt, dan maakt de advocatenclub het verschil. Vier jonge, ambitieuze advocaten met een groot sociaal hart helpen mensen die eigenlijk geen advocaat kunnen betalen. We volgen ze op inloopspreekuur in de wijk, in de rechtszaal, op huisbezoek, in het politiebureau, op kantoor en op het terras.
Maandag 30 augustus 20.30 – 21.00 uur

‘Het programma waarin BNN een partner zoekt voor Rutte’ (BNN)In dit programma gaat BNN op zoek naar de ideale partner voor beoogd premier Mark Rutte. Barack Obama heeft zijn Michelle, Nicolas Sarkozy doet het met Carla Bruni. Nederland heeft een first lady nodig!
Maandag 30 augustus 21.05 – 21.55 uur

Madiwodovrijshow (VARA/ BNN)
In deze dagelijkse late night show ‘ranken’ Paul de Leeuw en zijn secondanten Erben Wennemars en Filemon Wesselink de vijf belangrijkste nieuwsfeiten van de dag. Uiteraard met veel amusement en gasten en een duidelijke rol voor de kijker want die beslist mee wat de uiteindelijke top 5 wordt. In TV Lab worden verschillende onderdelen getest om op 6 september definitief van start te gaan.
Maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september 22.00 – 22.45 uur

Lipdub (NCRV)
Lipdub is een hype op internet: familie en vrienden nemen een videoclip op voor iemand die een hart onder de riem verdient. Zoals de 18-jarige Jaleesa bij wie afgelopen december voor de tweede keer kanker werd ontdekt. In een lipdub wordt niets geknipt, dus aan de regisseur de taak om iedereen op het juiste moment in beeld te laten komen. Jaleesa is er zelf niet bij, zij wordt later verrast met het resultaat.
Maandag 30 augustus 23.30 – 23.55 uur

Oh my god! (BNN)
Elke dag sluit TV Lab rond middernacht af met Oh My God! Een snelle shortformserie over internetdating waarin alleen maar webcammende mensen te zien zijn. Rolf zoekt de liefde van zijn leven. Iedere cybervlam waar hij mee datet, wordt door zijn online-vrienden Bennie, Suus en Samira meteen bekritiseerd. Met: Manuel Broekman, Uriah Arnhem, Sara Visser en Dunya Khayame.
Maandag 30 augustus tot en met vrijdag 3 september omstreeks 00.00 – 00.10 uur

Dorpse meiden (BNN)
Winnaar van de kijkerspitch. Echte Gooische meisjes meets New Kids. In de reality-serie Dorpse meiden volgt BNN een Brabants vriendinnengroepje uit Deurne. Niks geen champagne en dure hobby’s, gewoon friet op dinsdag en op zaterdag bier drinken met de mannen. Keiharde feiten met een zachte G.
Dinsdag 31 augustus 20.30 – 20.55 uur

Door 1 deur (KRO)
Wanneer ouders elkaar na een scheiding niet meer kunnen luchten of zien, moeten hun kinderen vaak kiezen tussen pa of ma. In Door 1 deur vragen kinderen hun beide ouders te komen helpen wanneer ze op kamers gaan wonen. Helpt dit hen om in de toekomst voorzichtig door één deur te kunnen?
Dinsdag 31 augustus 21.00 – 21.25 uur

Scrooged (EO)
Scrooged confronteert kandidaten met de manier waarop ze hun leven inrichten door een rondgang langs het verleden, heden en de toekomst. Samen met vrienden en familie worden de kandidaten in dit (deels) undercoverprogramma voor levensveranderde confrontaties gesteld. Doel: een nieuwe start.
Dinsdag 30 augustus 21.30 – 21.55 uur

El Sistema (VPRO)
Dit Canadese programma volgt hoe het Venezolaanse project El Sistema muziekinstrumenten bij kinderen brengt die anders nooit met muziek in aanraking komen. Dankzij El Sistema is Venezuela een van de grootste exporteurs van professionele muzikanten en zet het de levens van honderden kansarme kinderen op zijn kop. Het programma won op het BANFF televisiefestival in Canada de juryprijs.
Dinsdag 31 augustus 23.30 – 00.20 uur

Het web (TROS)
Het web speelt met de gegevens die mensen online over zichzelf vrijgeven, bijvoorbeeld via sociale netwerken. De deelnemers - die wildvreemden van elkaar zijn - moeten zo veel mogelijk over elkaar te weten zien te komen door een on- en offline zoektocht. Wie matcht de juiste geheimen aan de juiste medespelers en wint hiermee het spel?
Woensdag 1 september 20.30 – 21.20 uur

Op de bank (VARA)
Wekelijks ontvangt de verknipte psychiater van de sterren Ellen Goedkoop (Martine Sandifort) drie Nederlandse sterren op haar bank. Zelf is ze echter een geestelijk wrak, diep ongelukkig en wanhopig op zoek naar een man. De gesprekssessies houden het midden tussen fictie en werkelijkheid. De bekende mensen op haar bank leggen hun diepste zielenroersels en angsten aan Ellen voor. Het helpt niets, maar het is wel onthullend.
Woensdag 1 september 21.25 – 21.55 uur

De tiende van Tijl (AVRO)
In De tiende van Tijl laat Tijl Beckand zien dat klassieke muziek wel degelijk rock & roll is. Leuke optredens, bijzondere gasten en plezier zullen de kijker verrassen. Tijls aanstekelijke passie voor klassieke muziek vormt in combinatie met zijn kennis over de gewoontes van componisten een goede basis voor dit programma. Hij geeft de componisten een gezicht en de composities kleur.
woensdag 1 september 23.30 – 23.55 uur

Upside Down (EO)
Gehandicapten zetten de wereld van 'gewone' Nederlanders volledig op z'n kop.
Donderdag 2 september 20.30 -20.55 uur

10 ways to turn you on (BNN)
Wetenschappelijk experiment van BNN waarin opwinding gemeten wordt. Ontdek waar mannen en vrouwen echt opgewonden van raken. Een aantal vrienden wordt aangesloten op meetapparatuur. Zij moeten hun best doen om niet opgewonden te raken. Hun vrouwelijke opponenten doen er alles aan om de mannen te laten falen. Wie presteert het beste onder druk en beleeft uiteindelijk het hoogtepunt?
Donderdag 2 september 21.10 – 21.55 uur

Zij is van mij (VPRO)
Zij is van mij is een talkshow over vrouwen. Waldemar Torenstra en Maxim Hartman praten met drie mannelijke gasten ongeremd, vrijuit en met humor over vrouwen met als doel eens lekker over hen te kunnen roddelen. Als mannen onder elkaar. Een programma waarin vrouwen op een voetstuk worden gezet, maar net zo hard er ook weer vanaf worden gehaald.
Donderdag 2 september 23.30 – 00.05 uur (hh vrijdag 3 september 21.20 – 21.55 uur)

De week van Weijers (KRO)
Cabaretier Guido Weijers bespreekt met zijn kritische blik het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week op humoristische wijze.
Vrijdag 3 september 20.20 – 20.45 uur ( hh op vrijdag 3 september van 23.30-23.55 uur)

The private life of… (NPS)
Jörgen Raymann presenteert The private life of…. een spraakmakende en brutale quiz-show met én over bekende Nederlanders.
Vrijdag 3 september 20.50 – 21.15 uur

Vorig jaar was de eerste editie van TV Lab te zien. 19 nieuwe programma’s deden mee en een aantal programma’s heeft definitief een plek in het uitzendschema van Nederland 3 gekregen. De Ster doet ook mee met de themaweek TV Lab en heeft de ambitie om in de Ster-blokken rondom TV Lab ‘vernieuwende en andere’ reclame uit te zenden.

Netmanager Nederland 3 Roek Lips: ”Het nationale en internationale succes van TV Lab laat zien dat het goed is om als publieke omroep risico te durven nemen. TV Lab is de plek op televisie om te experimenteren met programma’s en het betrekken van publiek hierbij door middel van sociale media.” [Radio.NL]