Na 15 jaar stekker uit TROS Radio Online


Vanmiddag is de 750ste en tevens laatste aflevering van TROS Radio Online. Het moet plaats maken voor een breder programma met een rechtser geluid, aldus presentator Fransisco van Jole.

Na 15 jaar komt er een einde aan de wekelijkse uitzendingen van Radio Online van de TROS. Het programma startte, net als Webwereld, in 1995 met verslaggeving over internet, technologie, nieuwe media en de opkomst van het wereldwijde web.

Interactie via chat en Twitter
Vanaf het begin was Franscisco van Jole bij het programma betrokken. De laatste jaren deed hij de presentatie samen met Peter de Bie. De luistercijfers van Radio Online stegen de laatste twee jaar flink naar de afgelopen maanden 250 duizend luisteraars per uitzending. Desondanks gaat de stekker er uit. "Leiding vindt internet te specifiek, wil ook rechtser geluid laten horen", tweette Van Jole afgelopen april nadat het besluit bekend was geworden.

Radio Online werd ook bekend door de online interactie met de luisteraars. In de beginjaren konden zijn op een IRC-chatkanaal vragen stellen aan de gasten, die soms werden meegenomen in de show. In 2007 begon Radio Online als een van de eerste programma's met live Twitter-interactie met luisteraars.

De laatste aflevering is live te beluisteren van 13.15 tot 14.00 uur op Radio 1 en is ook via de webcam te volgen.

http://radioplayer.omroep.nl/radio1-default-video/