Kwalificatie EK 2012: Nederland - Finland bij SBS 6Het Nederlands elftal speelt dinsdag tegen het nationale voetbalelftal van Finland in de strijd om kwalificatie voor het EK in 2012. Na de overwinning op San Marino afgelopen vrijdag zal bondscoach Bert van Marwijk wederom het uiterste van zijn spelers vragen om deze tweede kwalificatiewedstrijd in de Rotterdamse Kuip te winnen van de Finnen.

De kwalificatiewedstrijd Nederland Finland is dinsdag 7 september om 19.55 uur live te zien bij SBS 6.

Afgelopen vrijdagavond heeft Oranje de eerste wedstrijd in de voorronde voor het EK van 2012 met 5-0 gewonnen van San Marino. Presentator Jan Joost van Gangelen praat in de studio met zijn gasten Jaap Stam en Ruud Gullit. Hans Kraay jr. staat in het stadion langs de lijn voor een eerste reactie van de spelers en sportverslaggever Leo Oldenburger verzorgt het commentaar tijdens de wedstrijd.

NOS Champions League-seizoen van start met FC Twente
Het Champions League-seizoen bij de NOS begint dinsdag 14 september met de eerste wedstrijd van regerend landskampioen FC Twente tegen Internazionale uit Milaan. Een dag later begint Ajax in Spanje aan het Europese avontuur in groep G met een treffen tegen Real Madrid.

De NOS zendt beide wedstrijden vanaf 20.15 uur live uit op Nederland 3, omlijst met een voor- en nabeschouwing.

Voetbal op Radio 1
Op Radio 1 zorgt 'Langs de Lijn' op beide dagen voor de live verslaggeving in een extra lange uitzending.

Op dinsdag 28 september speelt Ajax de tweede poulewedstrijd tegen AC Milan en op woensdag 29 september komt FC Twente in Londen uit tegen Tottenham Hotspur. Beide wedstrijden zijn eveneens rechtstreeks te zien en te beluisteren bij de NOS. [Radio.NL]