Nieuwe omroepen begonnen met uitzendingen


De nieuwe publieke omroepen Powned en WNL (Wakker Nederland) zijn maandag begonnen met hun uitzendingen. Powned zendt iedere doordeweekse avond het tv-nieuwsprogramma Pownews uit, WNL iedere ochtend op werkdagen Ochtendspits. De nieuwe programmering van de publieke omroep brengt ook bij andere omroepen nogal wat veranderingen.

Het NOS Jeugdjournaal is begonnen met ochtenduitzendingen, die om kwart voor negen beginnen. Maandagavond begon op Nederland 2 Nieuwsuur, de opvolger van Nova en eerder op de avond op dezelfde zender was de eerste aflevering van Uitgesproken te zien, een actualiteitenprogramma dat afwisselend wordt verzorgd door WNL, de EO en de VARA.

Radio
Ook op de publieke radio is op alle zenders een nieuwe programmering, zo heeft omroep Max meer zendtijd gekregen en heeft radio 2 op werkdagen een eigen versie van het NOS-journaal gekregen. Veel van de nieuwe programma's worden uitgezonden via BVN. Dinsdagmorgen even na 08.00 uur zullen de eerste kijkercijfers bekend worden op Kijkonderzoek.nl. [Radio.NL/RNW]