VI en Radio 538 starten samen nieuw radiostation


Het nummer één radiostation van Nederland, Radio 538 en Voetbal International gaan samen een nieuwe radiostation starten. 'VI Radio 538' zal vanaf 1 oktober proefdraaien en vervolgens gaat de zender zo snel mogelijk officieel van start.

Radio 538 verzorgt de techniek en het muziekformat van 'VI Radio 538', afgestemd op de doelgroep van Voetbal International. De Voetbal International-redactie zorgt voor de journalistieke invulling en het nieuws. Op ieder vol uur is er een nieuwsbulletin en op ieder half uur is er een voetbalnieuwsbulletin. Zodra er actueel voetbalnieuws is, wordt de uitzending onderbroken.

"Het nieuwe radiostation 'VI Radio 538' gaat zeven dagen per week, 24 uur per dag, uitzenden. 'VI Radio 538' start als een internetstation, al is het de bedoeling zo snel mogelijk de ether in te gaan. Adjunct-hoofdredacteur Michel van Egmond, verantwoordelijk voor de televisie- en radiotak van Voetbal International, krijgt de redactionele leiding van VI Radio 538", zo meldt Voetbal International.

Voetbal International werkt ook aan een dagelijks Voetbal Journaal op televisie, tussen half zeven en zeven uur 's avonds. Er zijn inmiddels afspraken gemaakt met een zendgemachtigde, er wordt alleen nog onderhandeld met een productiemaatschappij over de vraag of het financieel haalbaar is. [Radio.NL]