Plannen voor dagelijks Voetbal Journaal


Op de redactie van Voetbal International werken ze ‘koortsachtig’ aan een dagelijks Voetbal Journaal. Dat schrijft het blad op de website. “Er zijn afspraken met een zendgemachtigde, er wordt alleen nog onderhandeld met een productiemaatschappij over de vraag of het financieel haalbaar is”, aldus VI.nl.

Het is in ieder geval duidelijk dat het voetbalnieuws dagelijks van 18.30 tot 19.00 uur uitgezonden gaat worden. Naar alle waarschijnlijkheid door RTL 7, dat zendt namelijk al jaren de talkshow Voetbal International (voorheen Voetbal Insite) uit en was afgelopen zomer zeer tevreden over de dagelijkse variant van het programma rond het WK in Zuid-Afrika: VI Oranje. Deze RTL-programma’s worden geproduceerd door Eyeworks Sport. Het lijkt dan ook het meest waarschijnlijk dat Voetbal International met het bedrijf van Reinout Oerlemans onderhandeld over de financiële haalbaarheid van een dagelijks Journaal.

Overigens bestaat er al sinds 2006 een gratis krant over amateurvoetbal, die tweemaal per jaar verschijnt onder de titel VoetbalJournaal.