SBS 6 haalt zaterdagavondshow per direct van de buis


SBS 6 haalt ‘De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau’ per direct van de buis. De show van Paul de Leeuws bedrijf EVA Media trekt te weinig kijkers. “We vinden het ontzettend jammer, maar gezien de tegenvallende kijkcijfers hebben we besloten om de show per direct stop te zetten. Het programma is vol overgave gemaakt door Marc-Marie Huijbregts, Beau van Erven Dorens en EVA Media, maar helaas wisten niet ge- noeg kijkers het programma te vinden“, laat SBS dinsdag weten.

De Zaterdagavondshow met Marc-Marie en Beau begon in augustus met ruim 900 duizend kijkers, maar na vier weken waren er afgelopen zaterdag nog slechts 526 duizend kijkers over. Er zouden in totaal acht afleveringen gemaakt worden.

Tv-recensent Jean-Pierre Geelen van De Volkskrant begrijpt wel waarom de tv-show geflopt is. “Waar het fout ging met die zaterdagavondshow, is dat het typisch een Paul de Leeuw-show is, maar dan zonder Paul. Dat is nou net wat hij zo goed kon. Dat moet je dus niet overlaten aan Marc-Marie Huijbregts en Beau van Erven Dorens.”

Het is niet de eerste keer dat een programma van Paul de Leeuws productiehuis EVA Media flopt. Eerder mislukten ook zijn producties De Tafel van 5 (NET 5) en Waar is Elvis?! (RTL4). “Je merkt dat Paul belast is met de verantwoordelijkheid van een productiehuis. Het zijn wel iets teveel missers op een rijtje: De Tafel van 5, Top of Flop, Waar is Elvis“, zei Albert Verlinde maandag nog in RTL Boulevard.