Feyenoord van RTV Rijnmond naar lokale omroep

De regionale publieke zender RTV Rijnmond en Feyenoord hebben definitief geen overeenstemming bereikt over het verlengen van de huidige samenwerkingsovereenkomst. Volgens RTV Rijnmond zijn de kosten de rede om te stoppen. De omroep moet teveel betalen voor een uitgekleed pakket van alleen de radiorechten. Nu gaan de rechten naar een lokale omroep.

"RTV Rijnmond is niet bereid om volgens haar grote en onverantwoorde financiŽle risico's te nemen voor het verkrijgen van slechts de radiorechten, terwijl deze volgens RTV Rijnmond als publieke omroep niet terug zijn te verdienen."

Megastad FM, de lokale omroep van Rotterdam en opvolger van Stadsradio Rotterdam, wordt nu de nieuwe lokale radiopartner van Feyenoord. De omroep en de stadionclub zijn het eens geworden over een samenwerking tot en met het einde van het seizoen 2012-2013, waardoor de radiozender per direct van alle wedstrijden van Feyenoord rechtstreeks verslag mag doen.

"Megastad FM heeft veel respect voor de manier waarop de regionale zender RTV Rijnmond de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan de samenwerking met Feyenoord. De live-verslagen waren van grote kwaliteit en daarmee is de lat hoog gelegd", aldus Megastad FM. [Radio.NL]