De Toshiba StorE TV+ is een nieuw HD multimedia-opslagapparaat waarop content zoals films, muziek en foto’s kunnen worden opgeslagen tot 2 terabyte. Daarnaast zorgt de StorE TV+ voor streaming van deze bestanden naar aangesloten home entertainment apparatuur en verhelpt het compatibiliteitsproblemen die kunnen optreden als gebruikers oudere of geavanceerde apparatuur aan willen sluiten, of oude content willen afspelen.

“Vandaag kan een externe multimedia harde schijf veel meer dan alleen maar fungeren als back-up, opslag of controller voor digitale content. Het kan thuis ook fungeren als mediacentrale, die zorgt voor de omzetting van de ene naar de andere codec om op die manier incompatibiliteiten te vermijden”, zegt Ronald Ravel, Country Manager Toshiba Information Systems Benelux. Daardoor kunnen bijvoorbeeld videobeelden bekeken worden in een formaat dat niet door een tv-toestel wordt ondersteund, zonder dat eerst een tijdrovende conversie op een PC nodig is.” De StorE TV+ ondersteunt een breed scala aan audio-, video- en fotoformaten, van oudere formaten tot de meest geavanceerde standaarden. Ook is het apparaat voorzien van verschillende interfaces.

Sluit multimedia-apparatuur van vandaag en gisteren aan
Voor het streamen van high definition video’s in volledige 1080p op een hdtv, heeft de StorE TV+ een HDMI-interface voor aansluiting op de HD TV. Dit is een gestandaardiseerde interface die inmiddels op de meeste tv’s te vinden is, waaronder de nieuwste Toshiba REGZA tv-toestellen. Maar de StorE TV+ kan ook worden aangesloten op tv-toestellen die geen moderne interfaces hebben, zoals USB, en alleen een RCA-input hebben.

Aansluiten op het thuisnetwerk
Toshiba lanceert ook een versie van de StorE TV+ die voorbereid is op WiFi2. Op een van de twee USB-interfaces kan een optionele WiFi USB dongel worden aangesloten, waarna de StorE TV+ kan worden geïntegreerd in een draadloos thuisnetwerk. Verder beschikt de StorE TV+ over een kaartlezer die compatibel is met SDHC-geheugenkaarten met een capaciteit tot 16GB.

Toshiba StorE TV+ specificaties
• Opslagcapaciteit tot 2TB
• Interfaces: 2 x USB 2.0, HDMI 1.3, component video
• Netwerk: optie voor WLAN
• Ingebouwde kaartlezer: SD (SDHC), MMC, Memory Stick
• Menu op tv-scherm weergegeven met een eenvoudig te gebruiken grafische gebruikersinterface
• Gewicht: 770 gram (zonder harde schijf)
• Afmetingen: 206 mm x 160 mm x 46,5 mm
• Afstandsbediening
• Ondersteunde audioformaten: MP3, WMA, WAV,AAC, OGG, FLAC, LPCM, Dolby Digital, DTS Digital
• Ondersteunde videoformaten: MPEG1 (DAT, MPG), MPEG2 (VOB, MPG, TS/M2TS/TP/TRP), MPEG4 (AVI, MP4, MKV), VC-1 (WMV), H.264 (AVI, MKV, MOV, MP4), RM/RMVB (RM/RMVB)
• Ondersteunde ondertitels: SSA, SMI, SRT, SUB, IDX+SUB (only DVD files)

Toshiba StorE TV+ prijs en beschikbaarheid
De StorE TV+ is vanaf oktober beschikbaar met een adviesprijs vanaf € 249,- inclusief BTW.

Bron: Toshiba