3d-tv met passieve bril voor 2011 aangekondigd


RealD produceert 3d-technologieen voor veel bioscopen maar kondigt nu ook aan dat de eerste tvís met full-hd-3d met passieve brillen begin 2011 op de markt moeten komen.


Nu is het nog zo dat de meeste tv's gebruik maken van actieve brillen (active shutter) die voorzien moeten worden van stroom en nog erg duur zijn. Verdere nadelen zijn dat de brillen niet compatible zijn met alle merken tv's. Je kunt zodoende niet je Samsung-bril meenemen naar een vriend met een Sony toestel om daar een 3d-film te kijken. Ook vinden mensen de brillen niet altijd even comfortabel zitten.

Bij passieve brillen zit de 3d-techniek volledig in het scherm en bestaat het brilletje slechts uit twee (circulair) gepolariseerde lenzen. Hierdoor zijn er geen zenders of batterijen nodig waardoor de brilletjes goedkoop te produceren zijn.

Op dit moment is een aantal bedrijven dat de passieve schermen aanbieden zoals LG, Hyundai en JVC maar deze bieden geen full-hd-resolutie en zijn desondanks erg duur. RealD verwacht dat hun techniek de komende vier tot vijf jaar gewoon naast de bestaande techniek met actieve brillen zal bestaan. Op de CES-beurs in januari 2011 kan het publiek de techniek zelf ervaren.

[Via Tweakers.net]