Cisco umi telepresence via de HDTV
Cisco ūmi telepresence is een nieuw product voor consumenten dat familie en vrienden samenbrengt in HD-video, of ze nu om de hoek wonen of aan de andere kant van het land. Cisco ūmi wordt aangesloten op een bestaande HD TV en een breedband internet-verbinding. Consumenten kunnen elkaar vervolgens zien en horen op een manier die volgens Cisco zo helder, natuurlijk en levensecht is dat het lijkt alsof ze in dezelfde kamer zijn.

Cisco ūmi bestaat uit een HD-camera, een console en een afstandsbediening en maakt gebruik van Cisco’s telepresenceexpertise opgedaan in het bedrijfsleven. Het systeem creëert een levensechte video-ervaring die past in elk huis doordat het zich automatisch aanpast aan lichtomstandigheden en verschillende kamergroottes. Zo wordt consumenten een optimale video- en audio ervaring geboden.

Zodra Cisco ūmi is aangesloten op een HDTV en een bedrade of draadloze breedbandverbinding, geeft een afstandsbediening toegang tot een gebruikersinterface op het TV-scherm.
Zo kunnen ūmi-gebruikers telefoneren, videoberichten bekijken, contacten beheren en hun profiel en instellingen aanpassen. Gebruikers kunnen ook hun eigen ūmi-video’s opnemen, die ze kunnen delen op Facebook, YouTube, of via e-mail. Gebruikers kunnen zelfs in contact blijven met mensen die geen ūmi hebben doordat ze ook video-oproepen kunnen plaatsen en ontvangen vanaf elke computer met een webcam en Google video-chat.

John Chambers, voorzitter en CEO van Cisco “Cisco brengt mensen bij elkaar en loopt voorop als het gaat om nieuwe video-ervaringen die de manier veranderen waarop we communiceren, met elkaar in contact komen, en genieten van entertainment – thuis, op het werk en onderweg. Cisco ūmi brengt de uit het bedrijfsleven afkomstige telepresence-ervaring naar de huiskamer en verandert de manier waarop we samen kunnen zijn met familie en vrienden. Wij zien een toekomst waarin technologie zoals deze een rol speelt in het – vanuit de huiskamer – verbinden van consumenten met diensten die het bedrijfsleven biedt, variërend van onderwijs en gezondheidszorg, tot financiële diensten.”

Cisco umi prijs en beschikbaarheid
Voor Amerikaanse consumenten is Cisco ūmi naar verwachting vanaf 14 november beschikbaar via onder andere bestbuy.com and umi.cisco.com. De adviesprijs is 599 dollar en 24,99 dollar per maand voor onbeperkt ūmi-bellen, videoberichten versturen en video’s opslaan. Cisco ūmi zal naar verwachting in de loop van 2011 in Europa op de markt komen.

Bron: Cisco