VI Radio: vanaf vandaag 24/7 voetbalradio


Tijdschrift Voetbal International heeft vandaag digitaal radiostation VI Radio gelanceerd. Radio 538 verzorgt de techniek en het muziekformat, afgestemd op de doelgroep van Voetbal International. De redactie van VI, waar een professionele studio is gebouwd, zorgt voor de journalistieke invulling en het nieuws.

VI-hoofdredacteur Johan Derksen en Jan-Willem Brüggenwirth, algemeen directeur van Radio 538, gaven woensdag het startsein voor het nieuwe station, dat te beluisteren is via internet en de digitale kanalen. Radio 538 DJ Niek van der Bruggen, dé voetbalkenner van Radio 538, is station voice van de nieuwe zender. Op ieder vol uur is er een nieuwsbulletin en ieder half uur een voetbalnieuwsbulletin te horen en bij actueel voetbalnieuws wordt de uitzending direct onderbroken. Daarnaast zijn er kwart voor en kwart over elk uur gesprekken met VI-verslaggevers.

Voor VI Radio zijn twee ervaren presentatoren aangetrokken: Etienne Verhoeff en Bart Nolles. Beiden zijn al jaren werkzaam in de journalistiek, zowel voor de radio als televisie. Ze zijn afkomstig van RTV Rijnmond, waar ze diverse programma’s presenteerden. VI Radio is onder meer te beluisteren via vi.nl, 538voetbal.nl en Nederland.fm.