VI en Radio 538 starten samen nieuw radiostation


Het nieuwe digitale radiostation VI Radio is officieel begonnen met uitzenden. Johan Derksen en Jan-Willem Brggenwirth, algemeen directeur van Radio 538, gaven dinsdagmiddag officieel het startsein op de redactie van VI waar een professionele radiostudio is gebouwd. Het station - te beluisteren via internet en de digitale kanalen - is een samenwerking tussen het nummer n radiostation van Nederland, Radio 538 en Voetbal International.Radio 538 verzorgt de techniek en het muziekformat, afgestemd op de doelgroep van VI. De redactie van Voetbal International zorgt voor de journalistieke invulling en het nieuws. De muziek van VI Radio is voornamelijk Top 40, pop/rock en af en toe is er een 'echte stadionplaat' te horen.

Radio 538 deejay Niek van der Bruggen, d voetbalkenner van Radio 538, is station voice van de nieuwe zender. Op ieder vol uur is er een nieuwsbulletin en ieder half uur een voetbalnieuwsbulletin te horen en bij actueel voetbalnieuws wordt de uitzending direct onderbroken.

Bovendien: om kwart vr en kwart over het uur zijn er up-to-date gesprekken met VI-verslaggevers, net als met hoofdredacteur en creatief directeur Johan Derksen.

Voor VI Radio zijn Etienne Verhoeff en Bart Nolles aangetrokken. Beiden zijn al jaren werkzaam in de journalistiek, zowel voor de radio als televisie. Ze zijn afkomstig van RTV Rijnmond, waar ze diverse programma's presenteerden. Adjunct-hoofdredacteur Michel van Egmond, hij is verantwoordelijk voor de televisie- en radiotak van Voetbal International, krijgt de redactionele leiding van VI Radio. Johan Derksen is hoofdredacteur en creatief directeur van VI.

VI Radio is ook te beluisteren via www.Radio.NL, de radioportal van Nederland. [Radio.NL]