AXN Sci-Fi kreće u paketu Sky Italia
tekst objavio: mPortal, jučer u 17:24

Medijska grupacija Sony Pictures Television pokreće na talijanskom tržištu novi zabavni kanal AXN Sci-Fi. Talijanski AXN Sci-Fi će sa emitiranjem krenuti 8.11.2010, a bit će standardni dio ponude digitalne satelitske pay tv platforme Sky Italia na Hotbirdu (13° istočno).

AXN Sci-Fi će talijanskim gledateljima donijeti široki izbor sci-fi i fantasy sadržaja.

Kanal je namijenjen gledateljima starosti između 24 i 45 godina.

Gledatelji će na talijanskoj inačici ovog kanala moći pratiti popularne serijale kao 4400, premijeru serijala Eureka, Ghost Hunters International, StarGate: Universe, a na programu će se naći i kultne sf serije kao Star Trek: The Next Generation, StarGate SG-1 i mnoge druge.

AXN Sci-Fi će biti ukupno drugi program iz portfelja Sony Pictures Televisiona u Italiji. Na tom tržištu već nekoliko godina emitira kanal AXN Italia, njegova timeshift verzija AXN+1 i simulcast verzija u visokoj razlučivosti AXN HD. Sva tri su prisutni u ponudi platforme Sky Italia.

AXN Sci-Fi je dostupan i gledateljima u zemljama središnje Europe i to u Poljskoj, Rumunjskoj, Mađarskoj, Slovačkoj, Češkoj i Bugarskoj. Zasad nije poznato kada će i hoće li uopće ovaj kanal krenuti sa emitiranjem u zemljama bivše Jugoslavije.

(SatKurier.pl)