U Njemačkoj startali TNT Serie HD i TNT Film HD
tekst objavio: mPortal, jučer u 18:36

Prema najavama, američki Turner Broadcasting System (TBS) pokrenuo je 11. listopada u Njemačkoj dva kanala u visokoj razlučivosti - TNT Serie HD i TNT Film HD. Oba nova programa su od samog početka emitiranja dostupni u ponudi kabelskog operatera Unitymedia.

Do kraja ove godine oba HD kanala će krenuti i u ponudi kabelskih operatera Kabel Deutschland i Kabel BW, a pregovara se i sa još nekoliko drugih operatera, no konkretni detalji o tome o kojim operaterima je riječ još uvijek nisu poznati.

TNT Serie HD i TNT Film HD su simulcast istoimenih kanala u standardnoj razlučivosti (SD). To znači da je program HD inačica istovjetan onima u standardnoj razlučivosti, a jedina je razlika u kvaliteti slike i zvuka.

Iako oba navedena tv kanala od samog starta većinu programskih sadržaja emitiraju u izvornom (nativnom) HD formatu, broj takvih sadržaja će se s vremenom dodatno povećavati.

TNT Film HD i TNT Serie HD su dostupni na njemačkom i engleskom jeziku.

Njemačka je ujedno i prva zemlja u Europi u kojoj je TBS (Turner Broadcasting System) pokrenuo svoje kanale u HD kvaliteti. TNT Film i TNT Serie u standardnoj razlučivosti dostupni su i pretplatnicima digitalne satelitske pay tv platforme Sky Deutschland.

(Rapid TV News)