ESPN America HD testira u paketu Sky Deutschland
tekst objavio: mPortal, jučer u 18:37

Na njemačkoj digitalnoj satelitskoj pay tv platformi Sky Deutschland startao je test novog sportskog kanala u visokoj razlučivosti (HDTV) - ESPN America HD. Kanal će sa službenim emitiranjem u toj platformi krenuti 27.10.2010.

ESPN America HD bit će posebno zanimljiv ljubiteljima sportskih prijenosa iz Sjeverne Amerike pošto se na tom kanalu emitiraju američki nogomet, košarka, hokej na ledu i baseball. ESPN America također emitira i jedan od najgledanijih sportskih događaja uopće - finale američkog nogometa, Superbowl. Gledatelje očekuje više od 2000 sati ekskluzivnih sadržaja i prijenosa sportskih događaja iz Sjeverne Amerike, od toga više od 500 sati prijenosa uživo u HD kvaliteti. Svi sadržaji emitirat će se sa originalnim (američkim) komentatorima.

Televizija ESPN America HD emitirat će snimke i prijenose najpopularnijih sjevernoameričkih sportskih liga NFL, NHL, MLB i NCAA.

Test programa ESPN America HD pojavio se na novom transponderu njemačkog Sky-ja, točnije na jednom od transpondera kojeg je donedavno koristila srednjoeuropska digitalna satelitska plaćena platforma UPC Direct. Ta je platforma migrirala sa satelita Astra (19.2° istočno) na satelitski sistem Thor 5/6 na 0.8° zapadno. Doduše, dio programske ponude platforme UPC Direct i dalje je dostupan na poziciji 19.2° istočnom, no to će biti kratkog vijeka.

Tehnički parametri:
+ Astra (19.2° istočno), frekvencija 12.382 GHz H, Symbol Rate 27500, FEC 9/10, DVB-S2/QPSK CA Nagra Media Access / NDS Videoguard.

ESPN America u standardnoj razlučivosti je dostupan i gledateljima u zemljama bivše Jugoslavije posredstvom IPTV, kabelskih i DTH platformi.

(Parabola.cz)