9E: Viaccess PC 4.0 aktiviran i na kanalima Penthouse HD1 i Penthouse HD2
tekst objavio: mPortal, jučer u 19:29

Hardcore erotski kanali Penthouse HD1 i Penthouse HD2 koji emitiraju u sklopu HD paketa za odrasle Penthouse HD na satelitu Eurobird 9A na 9° istočno, od danas su kodirani i u sistemu Viaccess PC 4.0 (provider ID 04 27 40).
Ti su kanali sve do danas bili kodirani isključivo u ruskom sistemu kodiranja DRE Crypt (CAID 4AE1).

Prema neslužbenim informacijama koje donose brojni satelitski portali, paket Penthouse HD u budućnosti više neće koristiti DRE Crypt kodiranje i kartice već će prijeći na novi, fleksibilniji sustav kodiranja, a to je upravo Viaccess PC 4.0. Glavni razlog zbog kojeg se smatra da će erotski paket Penthouse HD prestati koristiti DRE Crypt je činjenica da je na svim kanalima sada aktivirano novo kodiranje (Viaccess).

Drugi razlog je nedavna obavijest na službenim web stranicama operatera tog kanala da su od 1. listopada 2010. prestali sa automatskim aktivacijama originalnih pretplatničkih kartica. Aktivacija originalnih kartica je doduše još uvijek moguća ukoliko se na e-mail javite tehničkoj podršci sa serijskim brojem kartice.

Unatoč tome što je DRE Crypt solidan i relativno siguran sustav zaštite, razlog promjene sustava kodiranja je prije svega njegova loša ili nikakva kompatibilnost. Naime, za prijem kanala kodiranih u ovom sustavu potreban je poseban dekoderski modul koji nije kompatibilan sa velikim brojem HD prijemnika na tržištu. Samim time i Penthouse HD gubi velik broj potencijalnih korisnika koji jednostavno nemaju tehničku mogućnost za praćenje njihovih kanala.

Kodni sustav Viaccess PC 4.0 gotovo će sigurno ukloniti gornji problem s kojim je ovaj mini paket trenutno suočen.

Tehnički parametri za Penthouse HD:

Satelit: Eurobird 9A na 9° istočno
Frekvencija: 12.054 GHz
Polarizacija: H
Symbol Rate: 27500
FEC: 2/3
Norma: DVB-S2/8PSK
Kodiranje: DRE-Crypt, Viaccess PC 4.0
Kanali: Penthouse HD, Penthouse HD1, Penthouse HD2.

Kodiranje Viaccess PC 4.0 je početkom ovog tjedna prvo aktivirano na softcore erotskom kanalu Penthouse HD.

(Parabola.cz)