Grote tv-zenders boycotten Google TV


Een aantal grote Amerikaanse televisienetwerken blokkeren hun video’s voor gebruikers van Google TV. De netwerken ABC, CBS en NBC zijn niet gecharmeerd van Googles plannen om het televisielandschap te hervormen. Ze willen niet dat hun video’s in de zoekresultaten van Google TV worden opgenomen. Dat schrijft de Wall Street Journal.

De software van Google zorgt ervoor dat televisies met een internetverbinding makkelijk on-demand video’s en live tv-uitzendingen kunnen vinden en afspelen. De content van de zenders is zeer populair. Zo biedt CBS afleveringen van CSI aan en zijn op de website van ABC onder meer afleveringen van Desperate Housewives en Grey’s Anatomy te vinden. De zenders staan echter alleen toe dat gebruikers van Google TV promoclipjes bekijken, de rest wordt geblokkeerd. Beeldmateriaal van tv-netwerken als HBO en CNBC wordt wel in de zoekresultaten opgenomen. Een derde groep, waaronder Fox Broadcasting en MTV, wacht de resultaten nog even af.

ABC, CBS en NBC zijn bang dat ze verlies van inkomsten hebben als hun programma’s via een ander platform dan hun eigen site worden bekeken. Daarnaast vinden ze dat Google niet streng genoeg omgaat met websites waar illegaal materiaal te vinden is.