Nieuwe frequenties Wereldomroep


De Wereldomroep wijzigt met ingang van de wintertijd op 31 oktober 2010 zijn programmaschema en frequenties via kortegolf, satelliet en internet. Het winterschema is geldig tot 27 maart 2011. Meer informatie over de wijzigingen van de Nederlandstalige uitzendingen staat in de Wintergids van de Wereldomroep.

Naast alle bekende programma’s is op zondagavond van 18.30 tot 18.55 uur (Nederlandse tijd) het nieuwe programma Tijdgeesten te beluisteren. In het nieuwe interviewprogramma Tijdgeesten gaat Oetse Eilander op bezoek bij Nederlanders die deze tijd een gezicht geven.

Nieuwslijn en Met het Oog op Morgen stoppen
De programma’s Nieuwslijn en Met het Oog op Morgen van 22.00 uur en 24.00 uur, komen met ingang van de wintertijd in Europa op de kortegolf te vervallen. Deze programma’s blijven wel wereldwijd te beluisteren via het audiokanaal van de satelliet (RNW-1) en internet.

Optimale ontvangst
De Wereldomroep past elk half jaar de kortegolffrequenties aan om een zo optimaal mogelijke ontvangst te kunnen blijven garanderen. Niet alleen voor de Nederlandse uitzendingen, maar ook de Engelse, Spaanse en Indonesische radio-uitzendingen. Behalve via kortegolf zijn de radioprogramma’s van de Wereldomroep wereldwijd te beluisteren via satelliet en internet. [Radio.NL]