Gezond24 officieel gelanceerd


De Publieke Omroep heeft ondanks alle voorgenomen bezuinigingen deze week de gezondheidsportal 'Gezond24' officieel gelanceerd. Deze portal bevat veel video's van de publieke omroepen over gezondheid, ziekte en lifestyle. Bezoekers hoeven nu niet meer na te denken over welk programma of welke omroep een bepaalt onderwerp uitzond. Deze nieuwe portal biedt direct al het materiaal over een ziekte of aandoening bij elkaar.

Niet alleen de bekende medische programma's als Het Academisch Ziekenhuis, Ingang Oost en De Centrale Huisartsenpost zijn via Gezond24 terug te vinden, maar ook items uit actualiteitenprogramma's en documentaires. Daarnaast biedt Gezond24 dossiers, een overzicht van alle medische programma's op Nederland 1, 2 en 3 en een agenda waarin de bezoeker direct ziet wanneer deze programma's worden uitgezonden.

Projectleider Jeanny Duijf (NTR): "We zijn ontzettend trots dat het gelukt is de site te bouwen. Door de samenwerking tussen publieke omroepen en andere partners is Gezond24 echt dé website geworden waar de bezoeker zijn zoektocht naar een ziekte of aandoening kan beginnen." Eindredacteur Annemarie Vollebregt (Avro): "Gezond24 maakt het mogelijk om direct op een ziekte of aandoening te zoeken en is daarmee een mooie aanvulling op Uitzending Gemist." [Radio.NL]