Vijf keer per dag een nieuwsupdate in 60 seconden


Iedereen die op de hoogte wil blijven van het laatste nieuws, kan zich nu snel laten bijpraten. Vanaf 3 november bundelt de NOS, ondanks de voorgenomen bezuinigingen op de publieke omroep, vijf keer per dag het nieuws in 60 seconden. De eerste nieuwsupdate is om 07.30 uur te zien, gevolgd door updates om 09.30, 12.30 15.30 en 17.30 uur. De videobulletins zijn van maandag tot en met vrijdag beschikbaar.

NOS: "De NOS brengt de gehele dag door nieuws op radio en televisie, internet en mobiel.

Wat betreft video zijn dat losse video-items of complete Journaaluitzendingen op (digitale) televisie en internet die overdag tussen de 5 en 10 minuten duren.

Wie zo’n gehele uitzending te lang vindt, kan nu kiezen voor een round-up van het nieuws in 60 seconden. In deze minuut wordt een totaalbeeld gegeven van het belangrijkste nieuws van dat moment. Handig voor iemand die op een zelf gekozen moment in een kort tijdsbestek het laatste nieuws wil weten."

Volgers van de NOS op Twitter (@NOS) ontvangen een tweet als er een nieuwe ‘60 seconden-update’ op de site staat. Ook komt er een RSS-feed beschikbaar van het 60 seconden bulletin. "De nieuwsupdates van 60 seconden passen in het beleid om de NOS om haar programma’s aan zoveel mogelijk mensen via zoveel mogelijk kanalen aan te bieden", aldus NOS. [Radio.NL]