TMF wordt interactief digitaal kanaal


MTV Networks deelt vanaf 1 januari 2011 haar tv-zenders opnieuw in. Comedy Central en Nickelodeon krijgen meer uitzenduren en in de loop van 2011 volgt de introductie van KinderNet. TMF wordt in de loop van 2011 een interactief digitaal kanaal. Door deze optimalisatie van het MTV Networks portfolio krijgen de kanalen de mogelijkheid verder door te groeien en wordt de positie in het kindersegment verstevigd.

Extra zendtijd
Om de groei van Comedy Central te kunnen doorzetten investeert MTV Networks in de programmering voor volwassenen en in de uitbreiding van het aantal uitzenduren voor de tv-zender vanaf 1 januari 2011 om 15.00 uur op de frequentie van TMF.

Ook marktleider Nickelodeon gaat in de avond meer van haar programma’s voor kinderen uitzenden en introduceert in de avonduren (vanaf 14 februari ) het speciale programmablok voor tieners, TeenNick. Een blok met live-action programma’s en nieuwe series.

Introductie KinderNet
In de loop van 2011 lanceert MTV Networks KinderNet. KinderNet biedt kinderen tussen de 3 en 8 jaar het beste van Nickelodeon en Studio 100.

Overige MTV Networks kanalen
“MTV Networks ziet voor TMF een toekomst in een digitale omgeving en daarom zal TMF een interactief digitale zender worden. Daarbij behoudt het haar Nederlandse authenticiteit en de focus op muziek, met nog meer interactieve mogelijkheden waarmee TMF inspeelt op de behoefte van de doelgroep”, zo meldt MTV Networks. “MTV blijft dé jongeren en jongvolwassenen zender binnen het MTV Networks portfolio met een internationale uitstraling en de focus op muziek en entertainment. Nieuw op MTV zijn de eigen gezichten die een aantal lokaal geproduceerde programma’s gaan presenteren.”

‘We geven het Nederlandse publiek en onze adverteerders het maximale van wat MTV Networks aan programma’s te bieden heeft door de analoge zenders Comedy Central en Nickelodeon extra uren te geven, Kindernet te introduceren en MTV aan te vullen met locale content. TMF willen we uitbouwen in de sterk groeiende digitale omgeving’, aldus Niels Baas, algemeen directeur MTV Networks Nederland. [Radio.NL]