FA Cup bij Eredivisie Live


Het befaamde Britse bekertoernooi de FA Cup is de komende twee jaar te volgen via Eredivisie Live. De betaalzender heeft een flink pakket rechten gekocht van de Engelse voetbalfederatie (FA). Daarin zitten onder meer de live-verslagen en samenvattingen van de FA Cup. Het toernooi gaat komend weekend van start.

Behalve het bekertoernooi mag Eredivisie Live ook de thuis gespeelde kwalificatieduels van het Engelse elftal voor EURO 2012 uitzenden. Ook de wedstrijd om de Community Shield, de traditionele openingswedstrijd van het Engelse voetbalseizoen tussen de landskampioen en de winnaar van de FA Cup, is bij Eredivisie Live te zien.

“De FA Cup is een uiterst waardevolle aanvulling op ons uitgebreide pakket van live topvoetbal”, aldus directeur Media & Marketing Arno de Jong van Eredivisie Live. “De FA Cup staat als oudste bekertoernooi van de wereld voor aantrekkelijk en spannend topvoetbal, vol spektakel en onverwachte wendingen. Bovendien is een groot aantal Nederlandse topspelers actief in de Premier League, wat de aantrekkingskracht nog groter maakt.”