Voetbal op tv drijft man en vrouw uit elkaar


Mannelijk Nederland heeft dinsdagavond (23 november) het alleenrecht op de afstandsbediening van de TV gedurende de voetbalwedstrijd Ajax - Real Madrid. Op een normale TV-avond zijn mannen en vrouwen aan elkaar gewaagd in de strijd om de afstandsbediening: 35% claimt meestal te bepalen wat gekeken wordt.

Op de avond van een voetbalwedstrijd Ajax - Real Madrid eigent 58% van de mannen zich de afstandsbediening toe. Dit en meer blijkt uit onderzoek naar ‘de strijd om de afstandsbediening’ van internetprovider Online onder ruim 500 respondenten.

72% heeft strijd om afstandsbediening
TV kijken doen we liever niet alleen (slechts 3%). Bijna driekwart kijkt graag TV samen met zijn of haar partner. Daarmee is, voor zowel mannen als vrouwen, hun geliefde de favoriete TV-partner. Echter, de wens om samen met de geliefde TV te kijken, wordt voor de meerderheid bemoeilijkt door smaakverschil in programma’s. Daar komt bij dat ruim 7 op de 10 wel eens allebei tegelijkertijd een verschillend programma wil zien. Stereotypering lijkt op te gaan: mannen kijken graag voetbal (64%) en vrouwen stemmen graag af op series en soaps (67%).

Top 5 vrouwen: wat doe je als er voetbal op TV is?
1. Meekijken met de wedstrijd (26%)
2. Computeren of lezen (20%)
3. Geen TV kijken (11%)
4. Elders in huis TV kijken (11%)
5. Het huishouden (5%)

Top 5 mannen: wat doe je als er een serie op TV is?1. Meekijken (39%)
2. Computeren of lezen (28%)
3. Geen TV kijken (21%)
4. Elders in huis TV kijken (17%)
5 Werken (7%)

Het verlies nemen, hoort bij de strijd om de afstandsbediening: 30% kijkt zijn of haar favoriete programma op een andere TV. Het programma opnemen is voor 15% de beste oplossing. Toch gooit ruim 1 op de 10 het op een akkoordje: nu krijgt hij zijn zin, de andere keer mag zij kiezen. Met de ander meekijken is voor 9% de beste oplossing. 6% zorgt ervoor dat de partner elders TV kijkt. Opvallend is dat 3,3% van de mannen zegt dat de strijd om de afstandsbediening resulteert in goedmaakseks, terwijl vrouwen daar heel anders over denken (0,0%). [Radio.NL]