Ook Microsoft wil online tv-dienst


Microsoft voert gesprekken met diverse mediabedrijven over een nieuwe online televisiedienst, waarmee tegen betaling tv gekeken kan worden via de Xbox gameconsole. Dat meldden verschillende bronnen aan persbureau Reuters. Hiermee probeert Microsoft net als andere computerbedrijven als Google en Apple om een deel van de tv-markt voor zich op te eisen.

Microsoft zou diverse manieren hebben voorgesteld voor haar toetreding tot de televisiemarkt, waaronder het creëren van een virtuele tv-aanbieder via internet waar gebruikers maandelijks aan betalen. Andere opties zijn het gebruiken van de Xbox om de identiteit van bestaande kabelabonnees vast te stellen en ze vervolgens tegen extra betaling programma’s met meer interactiviteit aan te bieden, via sociale media, interactieve advertenties en motion control technologie.

Google heeft zijn Google TV settop-box al op de markt gebracht, maar steeds meer tv-stations weigeren hun content beschikbaar te maken voor de dienst van de zoekgigant. Apple komt binnenkort waarschijnlijk met Apple TV waarmee in eerste instantie vooral films bekeken kan worden.