Sport1 komt met golf- en tenniszender


De kanalen van Sport1 worden vanaf 1 januari 2011 opnieuw gepositioneerd. De kanalen van de sportzender zullen in 2011 door het leven gaan als: Sport1 Live, Sport1 Golf, Sport1 Tennis, Sport1 Extra 1, Sport1 Extra 2 en Sport1 Extra 3. Met het verbeteren van de programmering en het thematiseren van de kanalen wil Sport1 de kanalen beter en herkenbaarder maken voor de kijker.

De nieuwe naam van de hoofdzender wordt Sport1 Live. Op Sport1 Live zijn in het vervolg alle grote live wedstrijden te zien. De focus van dit kanaal ligt uiteraard op voetbal, maar op die momenten dat er nergens gevoetbald wordt zal er zoveel mogelijk live tennis, golf of NBA basketball op Sport1 Live te zien zijn.

Het tweede 24-uurs kanaal van Sport1 wordt volledig omgedoopt tot een 24- uurs golfkanaal, Sport1 Golf. Op dit kanaal zal Sport1 dagelijks verslag doen van topgolf op het allerhoogste niveau.

Op Sport1 Tennis zendt Sport1 komend jaar 38 weken live tennis uit. Op Sport1 Extra 1, Sport1 Extra 2 en Sport1 Extra 3 is het met name in de weekends en op UEFA Champions League avonden mogelijk om naast de belangrijkste voetbalwedstrijd op Sport1 Live, diverse andere wedstrijden uit bijvoorbeeld de Engelse Premier League, Duitse Bundesliga of de NBA te zien. [Radio.NL]