NET 5, SBS 6 en Veronica mogelijk in verkoop


Het Duitse mediabedrijf ProSiebenSat.1 sluit de verkoop van buitenlandse tv- zenders niet langer uit. Ook NET 5, SBS 6 en Veronica zullen daardoor mogelijk van eigenaar wisselen. Dat zegt topman Thomas Ebeling in een interview met de Frankfurter Zeitung. ProSiebenSat.1 is sinds drie jaar eigenaar van SBS Broadcasting, dat naast de drie zenders in Nederland nog tientallen andere stations in Europa exploiteert. Nu wil Ebeling zich echter vooral richten op de activiteiten in Duitsland.

Ebeling is niet van plan om SBS volledig af te stoten, maar overweegt de groep in delen te verkopen. “Een verkoop van activa is het overwegen waard als dat tegen een aantrekkelijke waardering gebeurt of als het een strategische premie oplevert. We willen in ieder geval niet de hele SBS-groep verkopen.”

Mediatycoon John de Mol heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij geďnteresseerd is in SBS. “Je kunt pas een huis kopen als er een te koop-bord staat. Als de kans komt, ga ik er zeker naar kijken“, zei hij recentelijk nog.