Linda de Mol verslaat Ron Brandsteder


De kijkcijfers van zaterdag 11 december 2010 (SKO)

Ik Hou Van Holland (RTL4, 20:40) – De kijkcijferstrijd tussen de programma’s van Linda de Mol en Ron Brandsteder is zaterdagavond gewonnen door De Mol. Haar RTL 4-show Ik Hou Van Holland was met 2.537.000 kijkers (madl: 38.4%) het best bekeken programma van de avond, terwijl de première van Ron’s Grote Ganzenbord op Nederland 1 een publiek van 972.000 kijkers wist te boeien. Daarmee is de ganzenbord- show goed voor de elfde plaats in de kijkcijfer top 15.

Ik Hou Van Holland sloot zaterdag haar vijfde seizoen af. In maart 2011 keert de tv-show terug met Guus Meeuwis als nieuwe teamcaptain. Hij volgt Peter Heerschop op. “Ik vind het wel een stunt dat Guus dit doet. Het wordt hartstikke leuk. Het is een heel ervaren man in het vak. Hij komt in een gespreid bed met Linda en Jeroen“, zegt RTL 4-baas Erland Galjaard.

Ron’s Grote Ganzenbord was vooralsnog een eenmalig programma. Als omroep MAX tevreden is met het aantal kijkers, komt er een vervolg.

Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal (NTR, Ned3, 18:59) – Het Groot Kinderdictee der Nederlandse Taal is dit jaar gewonnen door de 11-jarige Luuk Smarius, leerling van de Anne Frankschool in Amsterdam. Hij maakte slechts een fout. De 59 deelnemers maakten in totaal 399 fouten, een gemiddelde van bijna zeven fouten. Het Kinderdictee werd dit jaar geschreven door kinderboekenschrijfster Mirjam Oldenhave en had als titel Mug. Het verslag van het Groot Kinderdictee werd zaterdag door 320.000 kijkers (madl: 6.2%) bekeken op Nederland 3.

Ushi & Loesie (RTL4, 20:00) – Ushi & Loesie is afgelopen. De laatste aflevering van het programma scoorde zaterdag 2.077.000 kijkers (madl: 32.7%). Daarmee behaalt het programma de tweede plaats in de dagelijkse kijkcijfer top 15. De kijker hoeft volgend jaar geen nieuw typetje van Wendy te verwachten. De koek is op, vindt de presentatrice. “Ik had nu al bijna de handdoek in de ring gegooid. Echt waar. Ik zou niet weten hoe we dit nog een keer kunnen doen. Ushi zal nog wel even blijven, maar ik geloof wel dat dit het was qua nieuwe typetjes.”