Nederland 1 en RTL 4 verwikkeld in koffieoorlog


De koffieoorlog in televisieland staat op het punt van uitbarsten. Recht tegenover het RTL 4-programma Koffietijd, begint Omroep MAX maandagochtend met de nieuwe tv-show KoffieMAX op Nederland 1. Omroep MAX en RTL 4 zetten allebei zwaar geschut in. KoffieMAX-presentatrice Myrna Goossen ontvangt in de eerste uitzending de bekende Itali- aanse tenor Alessandro Safina, terwijl het Koffietijd-duo Loretta Schrijver en Quinty Trustfull live uitzendt vanuit het kasteel van André Rieu.

Alessandro Safina zal in KoffieMAX zijn grote hit Luna Tu zingen. Verder is topkok Joop Braakhekke te gast om een feestelijk kerstdiner te bereiden en geeft KoffieMAX advies hoe je zonder stress de feestdagen voorkomt.

Loretta en Quinty praten in het kasteel van André Rieu niet alleen met de vioolvirtuoos zelf, maar ook burgemeester van Maastricht Onno Hoes komt op visite. Jan Smit verzorgt de muziek in het programma.

Omroep MAX-baas Jan Slagter zei in april dat hij Koffietijd kapot gaat maken. “We gaan ze helemaal slopen. Het is ook zo’n aan elkaar gesponsord geval, zelf nemen ze geen enkel initiatief. Wij leggen de nadruk op eigen onderwerpen.”

Koffietijd is elke werkdag tussen 10.00 en 11.00 uur te zien op RTL 4. Concurrent KoffieMAX wordt dagelijks tussen 10.10 en 11.30 uur uitgezonden op Nederland 1, kort onderbroken door het NOS Journaal van elf uur.