NK marathon op natuurijs op Ned 1 en Radio 1

Op het Belterwiede bij Wanneperveen wordt donderdag het NK marathon op natuurijs verreden en zowel de vrouwen- als de mannenwedstrijd is rechtstreeks te volgen bij de NOS via Nederland 1 en Radio 1. Nooit eerder werd zo vroeg in de winter een NK marathon op natuurijs verreden op een parcours van zes kilometer. De vrouwen rijden zeventig kilometer, de mannen honderd kilometer.

Op Nederland 1 kunnen de schaatsliefhebbers vanaf 11.30 uur inschakelen. Het commentaar bij de beelden is van Herbert Dijkstra. Co-commentator is voormalig marathonschaatser Jan Eise Kromkamp. Zowel op televisie als op internet eindigt de extra uitzending rond 16.00 uur.

Radio 1
Luisteraars van Radio 1 worden tussen 10.30 en 13.00 uur met flitsen in de lopende programmering op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op het Overijsselse natuurijs voor wat betreft de wedstrijd van de vrouwen. Het commentaar komt van Sebastiaan Timmerman.

Tussen 13.15 en 16.00 uur wordt het vizier volledig gericht op het schaatsevenement en op volgt een speciale editie van NOS Langs de Lijn, die wordt gepresenteerd door Gio Lippens. Daarin live het verslag van het kampioenschap van de mannen. Robbert Meeder is voor Langs de Lijn in Wanneperveen voor interviews met betrokkenen. [Radio.NL]