Piraten maken gebruik van evenementenfrequenties


Het komt steeds vaker voor de piraten niet meer illegaal uitzenden. Piraten kiezen steeds meer voor een zogeheten evenementenfrequentie. Deze etherfrequentie wordt toegewezen door het CvdM als de aanvragers kunnen aantonen dat ze deze nodig hebben bij een bijzonder evenement.

Tijdens de laatste dagen van 2010 maken diverse radiostations gebruik van deze mogelijkheid. Radio Alcatraz is momenteel met een marathonuitzending te horen op 106.3 FM vanuit Sumar in Fryslân. De radiozender haalt geld op voor het Thomashuis in Sumar.

Het Drachtster Piraten Team is tot 31 december 2010 te horen op 107.6 FM vanuit Drachten waar men een inzamelingsactie houdt voor Stichting Hart in Friesland.

De Vrolijke Strijders komen dit jaar weer uit Drogeham waar men legaal uitzendt op 107.8 FM met een kerstuitzending tot en met 1 januari 2011. En de Friese Piraten Combinatie zendt dit jaar weer uit op evenementenfrequentie 107.2 FM. Dit jaar is het goede doel: Stichting Europa Kinderhulp. De Friese Piraten Combinatie is te horen tot en met 1 januari 2011. [Radio.NL]