Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 18

Thread: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

  1. #1

    Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Pershendetje te gjitheve.

    Para se gjithash ju uroj Gezuar Vitin e Ri dhe qofte vit i mbare per te gjithe ju.

    U bene disa dite (ekzaktesisht qe ku nxoren ato dreq kanalesh te big brother) qe kam probleme me sinjalin e disa stacioneve ne digitalb satelitor si Film Hits, Film Aksion, Drame, Komedi dhe dy stacionet e Big Brother. E cuditshmja eshte qe quality dy sekonda shkon ne parametrat normale dhe pastaj shkon perseri ne 0, e vazhdon keshtu dhe kanalet praktikisht nuk hapen. Mora ne telefon ata te digitalb po ata te pergjigjen sikur ti kesh share me moter a me nene.
    Edhe me pare mbaj mend qe ka pase probleme me disa kanale te vecante, sidomos pas problemeve me satelitin dhe pas disa ditesh rregulloheshin vete. Tani para se te filloj te leviz antenen (e cila ne fakt eshte e fiksume shume mire dhe s'ka mundesi te kete levize) desha t'iu pyes nese eshte ndonje problem qe i ka ndodhe edhe tjeter kujt apo vetem mua.
    Aparatin e kam nga keta ODS 3000H

    Faleminderit dhe Gezuar!

  2. #2

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Bera edhe nje skanim ne frekuencen 11639 / 27900 H, mos qofsha gabim, ku normalisht ndodhen keto kanale po skanimi s'me nxjerr gje. Stacionet HD qe normalisht mund te kene me shume probleme me sinjalin, punojne ne rregull, s'kane asnje problem, duket problemi eshte vetem me ate frekuence...

    Kalofshi mire

  3. #3
    VIP Member ferrarif1's Avatar
    Join Date
    13-03-2009
    Posts
    1,081
    Uploads
    18

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Quote Originally Posted by Ermond View Post
    Bera edhe nje skanim ne frekuencen 11639 / 27900 H, mos qofsha gabim, ku normalisht ndodhen keto kanale po skanimi s'me nxjerr gje. Stacionet HD qe normalisht mund te kene me shume probleme me sinjalin, punojne ne rregull, s'kane asnje problem, duket problemi eshte vetem me ate frekuence...

    Kalofshi mire
    problemi eshte te pjata jote ke shume ber ne ate frekuencen

  4. #4
    Moderator
    Join Date
    01-04-2005
    Posts
    729
    Uploads
    89

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    ne rradhe te pare te uroj gezuar vitin e ri dhe gjith te mirat
    kete problem e kemi hasur shume te gjith kohet e fundit ka disa arsye 1 n.q.s.e ke piaten e vogel
    2-duhet nderrim koke (lnb) n.q.s e ke te vjeter tek kjo e fundit besoj se eshte dhe problemi i jot(n.q.s te ben kuadrate figura) duhet te shikosh dhe fishat F qe vendoset tek kokat eshte e mira te presesh kabllin tek fundi dhe te vendosesh fishen F prap (te kete sa me shume (blendash ...) ta besh dhe posht tek aparati ,,3 n.q.s ke kabllin e vjeter duhet nderrim...keto jan 3 arsyet kur nuk ke qualitet tek kjo frekuence 11639 dhe ke kuadrate .......gezuar dhe nje here

  5. #5

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Pershendetje dhe faleminderit per pergjigjet.

    Provova te kepusja kabllot dhe te krijoja edhe njehere lidhjet dhe perseri kam te njejtin problem. Koka eshte dyshe nga keto te dga-se keshtu qe s'besoj te jete shume problem koka duke qene se eshte relativisht e re, po atehere mund te jete vetem problem i sacit qe ndoshta eshte pak i vogel dhe kur u ngjita dhe e pashe ishte ndryshke edhe pak si shume ne fakt. Kam nje sac tjeter me te madh (me diameter 110 cm) dhe them ta provoj njehere te ve ate sacin e madh megjithse do vuj te gjej sinjalin prape po ca ti bej tash :)

    Ne fakt ajo qe me cudit me teper eshte fakti qe sinjali per momentin shkon ne 70-80% dhe pastaj bie ne 0%, pastaj prape shkon 70-80% dhe prape ne 0%, dhe vazhdon keshtu gjithmone. Ngelet vetem per te bere proven me sacin tjeter dhe te shpresoj qe s'do e kem me kete problem...

    Kalofshi mire

  6. #6
    Super Moderator benardi's Avatar
    Join Date
    21-01-2009
    Posts
    2,663
    Uploads
    476

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Quote Originally Posted by Ermond View Post
    Pershendetje dhe faleminderit per pergjigjet.

    Provova te kepusja kabllot dhe te krijoja edhe njehere lidhjet dhe perseri kam te njejtin problem. Koka eshte dyshe nga keto te dga-se keshtu qe s'besoj te jete shume problem koka duke qene se eshte relativisht e re, po atehere mund te jete vetem problem i sacit qe ndoshta eshte pak i vogel dhe kur u ngjita dhe e pashe ishte ndryshke edhe pak si shume ne fakt. Kam nje sac tjeter me te madh (me diameter 110 cm) dhe them ta provoj njehere te ve ate sacin e madh megjithse do vuj te gjej sinjalin prape po ca ti bej tash :)

    Ne fakt ajo qe me cudit me teper eshte fakti qe sinjali per momentin shkon ne 70-80% dhe pastaj bie ne 0%, pastaj prape shkon 70-80% dhe prape ne 0%, dhe vazhdon keshtu gjithmone. Ngelet vetem per te bere proven me sacin tjeter dhe te shpresoj qe s'do e kem me kete problem...

    Kalofshi mire
    sa me i madh saci aq me mire te del sinjali, nese ke pjate 110 cm je ne rregull, vendose dhe nuk ke me probleme me kapjen e plote te sinjalit

    kalofsh mire

  7. #7
    VIP Member OVES12's Avatar
    Join Date
    16-06-2009
    Location
    Shqiponja
    Posts
    2,089
    Uploads
    1,124

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Quote Originally Posted by Ermond View Post
    Pershendetje te gjitheve.

    Para se gjithash ju uroj Gezuar Vitin e Ri dhe qofte vit i mbare per te gjithe ju.

    U bene disa dite (ekzaktesisht qe ku nxoren ato dreq kanalesh te big brother) qe kam probleme me sinjalin e disa stacioneve ne digitalb satelitor si Film Hits, Film Aksion, Drame, Komedi dhe dy stacionet e Big Brother. E cuditshmja eshte qe quality dy sekonda shkon ne parametrat normale dhe pastaj shkon perseri ne 0, e vazhdon keshtu dhe kanalet praktikisht nuk hapen. Mora ne telefon ata te digitalb po ata te pergjigjen sikur ti kesh share me moter a me nene.
    Edhe me pare mbaj mend qe ka pase probleme me disa kanale te vecante, sidomos pas problemeve me satelitin dhe pas disa ditesh rregulloheshin vete. Tani para se te filloj te leviz antenen (e cila ne fakt eshte e fiksume shume mire dhe s'ka mundesi te kete levize) desha t'iu pyes nese eshte ndonje problem qe i ka ndodhe edhe tjeter kujt apo vetem mua.
    Aparatin e kam nga keta ODS 3000H

    Faleminderit dhe Gezuar!
    Pershendetje Ermond

    1) Lnb-ja dyshe eshte difektoze.

    2) provoje njeher me lnb teke.

  8. #8

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    OK, do e provoj njehere me lnb teke, se me duket e kam nje qe ka kohe qe s'e kam perdore dhe nese prape s'do me jape rezultat do provoj te instaloj sacin tjeter qe kam ne shpi.

    Faleminderit edhe njehere dhe kalofshi mire

  9. #9

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Ndryshova sacin (110 cm diameter) dhe vura edhe nje koke teke 0.2 DB dhe perseri kam te njejtin problem me sinjalet ne frekuencen 11639 / 27900 H. Keshtu qe mendoj qe perfundimisht nuk eshte problem as i kokes as i sacit. Duhet te kete ndonje problem ose aparati im (pak e cuditshme) ose me e mundshmja qe dga te kete ndonje problem idiot me aparatet ODS300H dhe s'e rrujne fare...

  10. #10
    Super Moderator benardi's Avatar
    Join Date
    21-01-2009
    Posts
    2,663
    Uploads
    476

    Re: Probleme me sinjalin e disa stacioneve te digitalb

    Quote Originally Posted by Ermond View Post
    Ndryshova sacin (110 cm diameter) dhe vura edhe nje koke teke 0.2 DB dhe perseri kam te njejtin problem me sinjalet ne frekuencen 11639 / 27900 H. Keshtu qe mendoj qe perfundimisht nuk eshte problem as i kokes as i sacit. Duhet te kete ndonje problem ose aparati im (pak e cuditshme) ose me e mundshmja qe dga te kete ndonje problem idiot me aparatet ODS300H dhe s'e rrujne fare...
    mesa kuptoj une fajin ta ka dekoderi dhe jo saci apo LNB, prova qe te duhet te besh eshte kjo===>>> merr nje dekoder tjeter(mundesisht marke tjeter) sa per prove dhe shif diferencat dhe nxirr konkluzionet vete

    megjithate edhe frekuencat kane te bejne me cilesine e larte apo te ulet te sinjali, kete une e shikoj tek bulsatcom ca frekuenca kane perqindje te larte cilesie dhe disa te tjera kane perqindje te ulet

Page 1 of 2 12 LastLast

Similar Threads

  1. New Digitalb CCcam 2.0.11 and Digitalb & premiere in Newcs
    By G@ZI in forum CCcam Exchange: Local
    Replies: 5
    Last Post: 10-02-2010, 20:13:45
  2. ndihme me duhen disa frekuenca
    By vorribomsi in forum Albanian / Shqip
    Replies: 1
    Last Post: 24-12-2009, 15:00:07
  3. New DISA, Boeing to Participate in Via Satellite Government Bandwidth Webinar
    By Dobe7777 in forum Daily Satellite TV News
    Replies: 0
    Last Post: 22-11-2009, 19:16:59
  4. Info disa nga aparaturat dhe clonet e tyre
    By -dr-alb in forum Albanian / Shqip
    Replies: 0
    Last Post: 11-03-2009, 01:03:29
  5. DigitAlb
    By Palatinus in forum Italian / Italiano
    Replies: 10
    Last Post: 27-05-2008, 08:31:15

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •