SBS 6 boos op voetbalbond KNVB


SBS 6 is boos op KNVB-directeur Bert van Oostveen. Het televisiestation vindt het ‘merkwaardig en ongepast’ dat de directeur van de voetbalbond vrijdag op de radio riep dat hij alle wedstrijden van het Nederlands elftal graag bij de NOS ziet. SBS heeft tot 2014 de rechten van oefeninterlands en thuiswedstrijden. “We werken al zes jaar goed samen met de KNVB. Het kan zijn dat de nieuwe directeur vindt dat het anders moet, maar dan horen we dat graag eerst zelf“, aldus een zegsman van SBS.

De KNVB vindt dat de overheid desnoods moet bijspringen om Oranje bij de NOS te krijgen. “Wij zijn als commerciële omroep bereid geld te betalen voor de wedstrijden van Oranje. Die zitten niet achter de decoder, die kan iedereen gewoon zien op SBS 6, en dat gebeurt ook volop. Dan is het toch zeer de vraag waarom de overheid zou moeten bijspringen om ze bij de NOS uit te zenden“, zegt de SBS-persvoorlichter.

NOS-directeur Jan de Jong is ‘heel blij’ met de opmerkingen van Van Oostveen. “Het budget van de publieke omroep staat onder druk en dan is het mooi dat iemand uit de sport opstaat die ziet wat wij betekenen. Dat is heel belangrijk nu er fors bezuinigd moet worden“, zegt hij in De Volkskrant.