Feyenoord-icoon Coen Moulijn overleden

Voetballegende Coen Moulijn is in de nacht van maandag op dinsdag overleden. De legendarische oud-speler van Feyenoord werd oudejaarsnacht getroffen door een herseninfarct. Hij lag sindsdien in het ziekenhuis. Moulijn is 73 jaar geworden.

De vermaarde linksbuiten werkte in totaal 487 competitieduels af voor Feyenoord, waarmee hij tussen 1955 en 1972 de Europa Cup I, de Wereldbeker, vijf landstitels en twee KNVB Bekers won. Moulijn kwam 487 keer in actie voor de hoofdmacht van de Kuipbewoners. Daarmee voert hij de clublijst aan. De voormalig aanvaller speelde verder 38 interlands voor het Nederlands elftal.

Moulijn zou woensdag samen met Tinus Bosselaar de Zilveren Bal uitreiken aan de winnaar van de wedstrijd tussen Feyenoord en Sparta Rotterdam. Voorafgaand aan dat duel zal een minuut stilte worden gehouden. Ook speelt Feyenoord met rouwbanden, zo bevestigde een woordvoerder van de club.

De nieuwjaarsreceptie van Feyenoord gaat dinsdag door maar wel in een versoberde vorm. Feyenoord-directeur Eric Gudde zal uitgebreid stilstaan bij het overlijden van het clubicoon.