Radio Oost niet meer via de satelliet

De regionale zender Radio Oost is sinds 3 januari 2010 niet meer via de satelliet te beluisteren. Dat heeft tot veel onrust geleid bij luisteraars, die Radio Oost via de satelliet luisterden. Behalve Radio Oost zijn ook de radiozenders van de regionale omroepen RTV Noord, Omrop Fryslân, RTV Drenthe, Omroep Gelderland en Omroep Zeeland van de satelliet verdwenen.

Radio Oost blijft wel te beluisteren via de ether, internet en digitenne. TV Oost en drie andere regionale omroepen gaan wel door met het uitzenden van televisie via de satelliet.

Luisteraars van Radio Oost, die niet blij zijn dat de zender is verdwenen op de satelliet laten dat massaal weten. Op de website zijn veel luisteraars die klagen over het wegvallen van Radio Oost, tevens rampenzender voor de provincie.

"Eerst wordt je op kosten gejaagd door een dubbele "kop" te kopen en dan is het afgelopen. Reken erop, dat dit vele luisteraars kost."

"TV Oost laat nu veel schotelbezitters, die ooit een duo kop hebben aangeschaft, lelijk in de kou staan. Ik vind het echt waardeloos en vraag de beleidsmakers vriendelijk deze beslissing te heroverwegen, want TV Oost en radio Oost is er toch voor alle inwoners van Overijssel? Of dit nu via de kabel, schotel, digitenne, internet gebeurt maakt niet uit."

"Als er een ramp gebeurt zijn er dus nog 3 manieren om Radio Oost te ontvangen: via FM (de ether), via internet en via digitenne. Radio oost is er destijds als 'extraatje' bijgekomen op de satelliet toen TV Oost van de analoge ether naar de satelliet verhuisde. TV oost is ook gewoon nog te ontvangen via de satelliet." [Radio.NL]