EK Allround schaatsen drie dagen live op radio en tv


Na een schaatscarrière met Olympische successen, Europese titels en diverse (gouden) medailles, begint Anni Friesinger-Postma in Collalbo aan een tweede ‘schaatsloopbaan’ als analist bij NOS Studio Sport. Van vrijdag 7 tot en met zondag 9 januari werpt zij aan de zijde van presentator Mart Smeets haar licht op de prestaties van de deelnemers aan het EK allround.

Ook Rintje Ritsma -net als Anni Friesinger-Postma meervoudig kampioen en medaillewinnaar- treedt aan als analist bij dit schaatsevenement op buitenijs in Italië.

Anni Friesinger-Postma is van origine Duitse, heeft zich de Nederlandse taal eigen gemaakt en is getrouwd met de Nederlandse schaatsheld Ids Postma. Ze draaide jarenlang mee aan de top, maar moest na de Olympische Spelen van Vancouver haar schaatscarrière vaarwel zeggen als gevolg van een blessure. Zij maakt in haar nieuwe rol van analist haar opwachting bij de schaatsminnende televisiekijker.

Rintje Ritsma nam in 2009 na een loopbaan van zo’n twintig jaar als professioneel schaatser afscheid van de wedstrijdsport en werd bij die gelegenheid benoemd tot erelid van de Koninklijke Nederlandse Schaatsbond. De ‘Beer uit Lemmer’ neemt met Mart Smeets de prestaties van de deelnemers aan dit toernooi onder de loep en geeft zijn visie op de schaatssport in bredere zin.

Radio en tv
Het televisiecommentaar bij de wedstrijdbeelden wordt geleverd door het vertrouwde trio Frank Snoeks, Herbert Dijkstra en Martin Hersman. Voor sfeertekening en interviews zijn verslaggevers Bert Maalderink en Erik van Dijk in Collalbo aanwezig. Het wedstrijdcommentaar op Radio 1 wordt geleverd door Sebastiaan Timmerman en Gio Lippens. Steven Dalebout verzorgt voor de radio de interviews. [Radio.NL]

Uitzendschema Radio 1
Vrijdag 7 januari 13.00 - 14.00 uur
Zaterdag 8 januari 12.00 - 18.00 uur
Zondag 9 januari 12.00 - 18.00 uur

Uitzendschema Nederland 1
Vrijdag 7 januari 12.50-17.19 uur
Zaterdag 8 januari 11.50-15.46 uur
Zondag 9 januari 11.50-17.15 uur