'Betalen voor Uitzending Gemist vanuit buitenland'

Nederlanders in het buitenland moeten in de toekomst mogelijk gaan betalen voor het bekijken van bepaalde programma's via Uitzending Gemist. Voor de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is het ondoenlijk om voor elk programma alle online rechten in te kopen. De NPO onderzoekt of betaling een mogelijkheid is om programma's die nu niet buiten Nederland te bekijken zijn, toch te kunnen aanbieden voor expats en emigranten.

Uitzending Gemist is populair bij Nederlanders in het buitenland. In totaal worden er gemiddeld 14 miljoen video's per maand bekeken waarvan ongeveer 6 procent vanuit het buitenland. Een groot deel van de programma's die op Uitzending Gemist staan, kun je ook gewoon kijken als je niet in Nederland bent, zoals het journaal.

Toch krijg je zo nu en dan een melding dat je een programma niet mag bekijken, omdat je je buiten de landsgrenzen bevindt. Op basis van je IP-adres wordt dit gecontroleerd. Mag je het programma niet bekijken, dan krijg je een melding zoals links op de afbeelding te zien is.

Lees verder bij de Wereldomroep. http://www.rnw.nl/nederlands/article...uit-buitenland