RTL 5 gaat door met Wipeout

RTL 5 komt dit jaar met een nieuw sei- zoen van het avontuurlijke tv-programma Wipeout. De opzet blijft hetzelfde: kandidaten moeten zo snel mogelijk een hindernissenparcours zien af te leggen. “Voortaan hebben we iedere week een ander thema“, zegt RTL 5-baas Remko van Westerloo woensdag in Spits. Er staat nog meer op stapel. “We komen ook met het nieuwe televisieprogramma Modemeisjes, een docusoap over vier ambitieuze jonge meiden onder wie Christina Curry.”

Ook nieuw is Echte Gooische Meisjes in de Jungle, dat op 17 maart in première gaat. “Dat moet een grappig realityprogramma worden waarin meisjes uit allerlei RTL 5-programma’s een tocht afleggen in de jungle in Suriname.”

Naast een tweede VIP-editie van Expeditie Robinson, keert ook Oh Oh Cherso terug op tv. “Ik denk dat het onrealistisch is om te verwachten dat de tweede serie, Oh Oh Tirol, net zo succesvol zal zijn. Ik sta daar ontspannen in. Want stel dat je een paar honderdduizend kijkers zou verliezen, dan is het nog steeds een gigantisch succes.”

Oh Oh Tirol wordt wel anders dan Oh Oh Cherso. “Het zal wel een iets ander format worden, want ja, de onschuld is eraf. We zullen vooral de personages op scherp zetten met opdrachten. Het concept kan heel goed nog seizoenen lang meegaan. Internationaal zijn er zat voorbeelden.“