Eredivisie Live in HD bij KPN
Vanaf vandaag is Eredivisie Live voor kijkers van Interactieve TV van KPN verder uitgebreid. Aan de vooravond van de start van de 2e helft van het voetbalseizoen biedt KPN klanten met een abonnement op Eredivisie Live de mogelijkheid om wedstrijden in HD TV kwaliteit te bekijken. Daarnaast kunnen kijkers Eredivisie wedstrijden ook op een later tijdstip terugkijken met Eredivisie Live Gemist.

Eredivisie Live HD

Eredivisie Live biedt rechtstreekse beelden van Eredivisie wedstrijden en Champions League live. Dat gebeurt nu ook in HD-kwaliteit. Daarnaast zendt Eredivisie Live ook voor- en nabeschouwingen, samenvattingen en hoogtepunten van wedstrijden uit. Ook de wedstrijden vanaf de kwartfinales van de UEFA Europa League zitten in het pakket. Eredivisie Live HD wordt uitgezonden via kanaal 226 en de programmering is identiek aan Eredivisie Live 1 op kanaal 222).

Eredivisie Live Gemist

Eredivisie Live Gemist biedt de mogelijkheid om wedstrijden tot 10 dagen terug te kijken. Klanten krijgen hiermee on-demand toegang tot de volledige herhalingen van de wedstrijden, de samenvattingen en een verzameling van vele historische wedstrijden en specials.

Tarieven

Per 15 januari 2011 is de prijs voor Eredivisie Live verhoogd naar €15,- per maand. (Eerder € 12,50). Bestaande klanten met Eredivisie Live zijn al geďnformeerd over de prijswijziging. Interactieve TV van KPN kost € 10,- per maand. Hiernaast is een internetabonnement van KPN nodig (vanaf 25,- per maand).

Om Eredivisie Live HD te ontvangen is het niet nodig om een extra HD pakket aan te schaffen. Om te kunnen genieten van High Definition moet de kijker beschikken over een HD of HD ready televisie, herkenbaar aan het HD-logo. De digitale TV ontvanger van KPN is geschikt voor HD TV en hoeft dus niet vervangen te worden.

Bron: KPN