Vrouwenzender RTL8 krijgt nieuwe vormgeving

RTL 8, de vrouwenzender van RTL Nederland, krijgt een nieuwe vormgeving. De nieuwe, frisse look wordt op maandag 31 januari geïntroduceerd, tegelijk met de start van de twee Amerikaanse series ‘The Bold And The Beautiful’ en ‘The Young And The Restless’. In de nieuwe vormgeving worden de programma’s in de look & feel van een magazine aan de kijkers gepresenteerd.

"Zij bladeren als het ware door de programmering heen en komen zo makkelijk te weten welke soaps, typische vrouwenfilms en talkshows er dagelijks op het programma staan. Met de nieuwe kleurencollectie van paars, roze, blauw en groen, een chique kantmotief als herkenbaar beeld en aansprekende pay offs krijgt de zender een sterk eigen karakter", zo meldt de vrouwenzender. Het logo van RTL 8 blijft hetzelfde.

Remko van Westerloo: “RTL 8 krijgt langzaamaan steeds meer haar eigen identiteit en daar hoort een krachtige uitstraling bij. De opdracht was een warme, vrouwelijke en eigentijdse vormgeving te ontwikkelen en dat is heel goed gelukt. De combinatie van verschillende kleuren, lettertypes en slogans die het zendergevoel neerzetten is speels en origineel. Samen met onze twee nieuwste aanwinsten in de vooravond hebben we een mooie start van 2011." [Radio.NL]